Ontslag

Ontslag

Nu dient u snel enkele administratieve zaken regelen. Op die manier kunt u tijdig een werkloosheidsuitkering bekomen, zodat uw inkomen niet onderbroken wordt. Nadat u deze zaken geregeld hebt, kunt u een nieuwe toekomst starten. Een job in de bouw biedt hierbij nog steeds perspectieven. Staat uw droomjob momenteel nog niet op bouwjobs.be, stel dan een jobalert in, zodat u automatisch op de hoogte wordt gesteld van nieuwe kansen.

Stap 1: schrijf u in bij de VDAB

U kunt zich online inschrijven bij de VDAB of of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Of u kunt ter plaatse naar de vdab werkwinkel in uw regio stappen.

Stap 2: vraag een werkloosheidsuitkering aan

Stap zo snel mogelijk met uw inschrijvingsbewijs naar uw uitbetalingsinstelling (vakbond of de Hulpkas) en vraag een werkloosheidsuitkering aan. Dit is een uitkering die u krijgt als u een tijd in loondienst gewerkt hebt. U hoeft niet te wachten tot u alle vereiste documenten hebt (bijvoorbeeld uw C4).

Stap 3: check of u outplacement moet volgen

Outplacement houdt in dat u wordt begeleid bij het zoeken naar werk. In bepaalde gevallen, bent u verplicht om outplacement te volgen als u een uitkering wil ontvangen. Namelijk:

  1. Als u ouder bent dan 45 en meer dan 1 jaar bij uw werkgever werkte. Normaal gezien moet uw werkgever deze outplacement voor u aanvragen. Doet hij dit niet, dan is het aan u om dit regelen. Op de RVA-site (Tewerkstelling > Outplacement > Infoblad werknemers) leest u wat u precies moet doen.
  2. Als uw werkgever een tewerkstellingscel opricht na een collectief ontslag. De tewerkstellingscel zal outplacement voorzien. Het is aan u om u in te schrijven in de tewerkstellingscel. Meer info over uw rechten en plichten vindt u op de RVA-site (Tewerkstelling > Herstructurering > Infobladen werknemers).

Stap 4: start met uw zoektocht naar werk

Wij wensen u alvast heel veel succes met het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Neem alvast geregeld een kijkje op onze website bouwjobs.be en geef zeker en vast een Job Alert in, zodat u op de hoogte gehouden wordt van nieuwe vacatures, zodat u alvast geen kansen onbenut laat.

Jobalert

Ontvang de nieuwste jobs in jouw mailbox.

Cv Online

Word eenvoudig gevonden door werkgevers in jouw streek.

Zoekgeschiedenis

Bewaar het overzicht van jouw zoekopdrachten en sollicitaties.

Favorieten

Bewaar al jouw favoriete jobs.