Weersverwachting voor de komende dagen

6 van 40   

Weersverwachting voor de komende dagen

Dinsdag 17 oktober blijft het vrij zonnig met wel hoge wolkenvelden. In de Ardennen ontwikkelt er zich 's namiddags stapelbewolking. Het wordt wat minder warm met maxima van 18 of 19 graden in de Hoge Venen tot 22 graden in het centrum. De zwakke wind waait eerst uit veranderlijke en 's namiddags uit oostelijke richtingen.
Vanavond en vannacht klaart het uit in het centrum en het zuidoosten. In het noordwesten blijft de hoge sluierbewolking aanwezig. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak tot matig en draait naar oost tot zuidoost.

Woensdag is het eerst zonnig. Later neemt vanuit het westen de hoge en later ook middelhoge bewolking toe. Tegen de avond kan er in het uiterste westen een buitje vallen, elders blijft het droog. Het wordt nog zacht, met maxima rond 20 of 21 graden in het centrum. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Donderdag is het half- tot zwaarbewolkt met plaatselijk wat lichte regen of buitjes. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog. De maxima liggen rond 20 of 21 graden in het centrum.
Vrijdag trekt een regenzone van oost naar west over het land, en verwachten we veel bewolking met eerst lichte of matige regen en later buien. Met maxima rond 16 graden in het centrum verliezen we enkele graden. De wind wordt matig tot vrij krachtig en draait naar het zuidwesten.

Zaterdag blijft het weer wisselvallig met regen of buien, maar soms ook enkele opklaringen. De zuidwestenwind blijft vrij krachtig waaien. De maxima liggen rond 17 graden in het centrum.
Ook zondag en begin volgende week verwachten we wisselvallig weer met soms wat lichte regen of buien bij een half- tot meestal zwaarbewolkte hemel. De maxima liggen rond de normalen van 13 of 14 graden in het centrum. Er blijft een strakke zuidwestelijke wind staan.
bron: http://www.bouwenwonen.net/news/read.asp?id=41879&content=Weersverwachting-voor-de-komende-dagen